Menü

Hírek

Betűjátékok, hogy ne csak a szád járjon!

Kreatív szóalkotó vagy keresztrejtvény készítő játékok szép magyar nyelvünkre kidolgozva!

Tudtad, hogy egyes játékok nem csak, hogy fejlesztik kreativitásodat és szókincsedet, de még a logikai gondolkodásodra is hatással vannak? 

Most bemutatunk 4 olyan szójátékot, amiről talán még nem is hallottatok ez idáig!

Bananagrams 

Az anagramma játék, ami az őrületbe kerget! Fontos tudni róla, hogy csak akkor érdemes neki állni, ha szabadok vagytok néhány órára, ugyanis lehetetlen abbahagyni! 

Figyelem! Egyszerűsége és gyorsasága miatt akár órákig is játszható! :)

A játék lényege, hogy a rendelkezésre álló betűket felhasználva keresztrejtvényszerűen alkothatunk szavakat tábla nélkül! Így remek választás lehet egy utazás, vagy egy esetleges hosszasabb várakozás során is!

Tovább a játékhoz! >>>

Blanko

Egy ízig-vérig igazi szójáték felsőfokon! Logikai társasjáték, mely soha nem ismétli önmagát. A betűkből kirakható szavak variációinak lehetősége szinte kimeríthetetlen. Kapcsoljuk össze a szavakat, kombináljunk, és készítsünk saját keresztrejtvényt. A betűknek különböző pontértéke van.

A játék célja, a lehető legnagyobb pontértékkel minél több szó megalkotása, összekapcsolása, és a Blankó feliratú mezők elfoglalása a játéktáblán. A Blankoval játszva fejleszthető a logikai, és kombinációs készség.

Már elérhető junior változatban is!

Tovább a játékhoz! >>> 

Kerflip

Egy vérbeli és nehezített szókirakó azoknak, akikből áradnak a szavak! A játékmenet egyszerű. Kihúzunk néhány betűt egy zsákból és leszórjuk őket az asztalra. Kezdődhet a szóvadászat a kiszórt betűkkel!

Aki elsőként mondja be a keresett szót, sok pontot kap! 

Tovább a játékhoz! >>>

Presto

A Presto olaszul azt jelenti gyors! A Piatnik játéka bizony egy gyors szójáték. Felkészülni, vigyázz, rajt! Itt a játékosok a képlapkákat lefordítva szétterítik az asztalon, majd egyszerre húznak fel belőlük. A felhúzott lapkákat megpróbálják egymást megelőzve sorba rendezni. A megfelelő szavakat megtalálni nem is olyan egyszerű, egy cipő lehet futócipő, tornacipő, sportcipő, férficipő, edzőcipő, focicipő…

Aki gyors, kreatív és gazdag a szókincse, az nyerheti meg ezt a játékot! :)

Tovább a játékhoz! >>>

 

 

<<< Vissza
 
2018.03.06